Les Belles Saveurs opent haar deuren met eerste winkel in Den Haag.

Les Belles Saveurs opent haar deuren met eerste winkel in Den Haag.

Persbericht

Den Haag, 15-02-2022

Les Belles Saveurs opent haar deuren met eerste winkel in Den Haag.

Op 15-02-2022 opent Les Belles Saveurs haar deuren van de Franse delicatessenwinkel in Den Haag, gelanceerd naar het idee van een “Épicerie Fine Française”. Les Belles Saveurs brengt daarmee een unieke en grote verscheidenheid aan 100% Franse kwaliteitsproducten op de Nederlandse markt.

In de winkel van 30m2 aan de Breitnerlaan 14 in de wijk Benoordenhout te Den Haag biedt Les Belles Saveurs een breed programma aan 100% Franse producten. Exact 3 maanden na de lancering van de webshop worden in de winkel, naast een persoonlijk klantcontact en advies in een Franse ambiance, ook versproducten aangeboden worden zoals boter, kazen, yoghurts en vleesproducten.

Door naast de klassieke, bekende en essentiële artikelen ook onverwachte en onbekende producten aan te bieden, waar kwaliteit altijd voorop staat, biedt Les Belles Saveurs een uniek assortiment in Nederland. De aangeboden producten dekken daarbij heel Frankrijk af, met een groot aantal regio’s en departementen in alle windstreken van het land.

“Ik ben enorm blij een droom en visie waar te kunnen maken, en in Den Haag de kwaliteitsproducten aan te kunnen bieden die in de Franse culinaire cultuur verankerd zijn” aldus eigenaresse Estelle Cohen Solal. “Ik kijk er naar uit bezoekers te adviseren over onze producten en hoop een stukje kennis van de Franse “Savoir Faire”, de kennis van de Franse culinaire cultuur, door te kunnen geven.”

Het assortiment biedt het Franse gastronomische en agrarische erfgoed, beroemd om zijn producten, zijn stijl en zijn levenskunst. Deze producten komen van familiehuizen, ambachtslieden en kleine producenten met voorouderlijke knowhow, waar op verantwoorde wijze geteeld en geproduceerd wordt, met biologische certificering waar mogelijk. In Frankrijk zijn deze producten vaak te vinden in de gerenommeerde warenhuizen als Galerie La Fayette, La Grande Épicerie de Paris & luxe hotels.

De producten komen uit geheel Frankrijk. Zoete en hartige producten, maaltijd- en basisproducten, wijnen en champagnes, fruitsappen en versproducten vormen samen een assortiment dat regelmatig wordt aangevuld, met oog voor nieuwe producenten en verrassende nieuwe producten die de rijkdom van de Franse gastronomie vormen en de meeste fijnproevers zal verrassen.

Over Les Belles Saveurs

Les Belles Saveurs is het bedrijf rondom initiatiefnemer Estelle Cohen Solal, ondersteund door haar partner Rob Cornegge. Oorspronkelijk uit Parijs, besloot Estelle haar carrière als IT-projectmanager te beëindigen en te investeren in haar ondernemerswens en in de wens naar een beroep met meer en vooral persoonlijk klantcontact.

Sinds 2019 in Den Haag, werd haar het ontbreken van een uitgebreid aanbod aan Franse producten steeds duidelijker. Die ervaring, gecombineerd met een passie voor gastronomie en regionale en zelfs lokale Franse producten, leidde er toe het Les Belles Saveurs-concept te lanceren. Dit concept sluit aan bij haar ambitie een unieke selectie van de kwalitatieve producten uit het erfgoed van de Franse gastronomie aan te bieden, om deze knowhow te delen en om plezier te bieden aan klanten.

 Les Belles Saveurs offers all the delicious food items you need for a piquenique a la française
A range of quality chocolates is available in the shop of Les Belles Saveurs in The Hague