De wijnvaten van Chateau Cardinal-Villemaurine worden bewaard onder de grond, in de uitgehouwen holtes van de zandsteenrots die gebruikt zijn in menig bouwwerk in Bordeaux.

Château Cardinal-Villemaurine

Saint Émilion Grand Cru

Familie Leclérot


Het mooie plaatsje Saint Émilion herbergt Château Cardinal-Villemaurine, een château waar geschiedenis en moderne wijnbouw elkaar ontmoeten en waarvan we zeer verheugd en trots zijn dat we ze tot onze partners mogen rekenen. Deze warme zomer van 2022 bezochten we Saint Émilion om persoonlijk kennis te maken met de familie die dit landgoed runt.

Het landgoed Château Cardinal-Villemaurine ligt direct bij aankomst in Saint Émilion.

 

Een wijngaard met geschiedenis

Deze wijngaard, ontstaan ​​in de 19e eeuw, is sinds september 2018 eigendom van de familie Leclérot en dankt zijn naam aan twee periodes in zijn geschiedenis.

De periode van Saraceense invasies rond 732 gaf het zijn naam Villemaurine, stad van de Moren, omdat er op deze precieze plaats Saint Emilion een observatiekamp van de Moorse legers zou zijn geweest.

Kardinaal komt uit het verblijf van kardinaal Gaillard de la Mothe - neef van Bertrand de Goth, voormalig aartsbisschop van Bordeaux, die in 1305 paus werd onder de naam Clément V - die ze na het proeven van de wijnen tot koning der wijnen uitriep. In de loop der jaren hebben opeenvolgende eigenaren bijgedragen aan de bekendheid en ontwikkeling van Château Cardinal Villemaurine.


Een familiebedrijf met passie

Christine & Alain Leclérot, wijnliefhebbers, brengen hun passie over op hun jongste zoon Olivier. Na gespecialiseerde wijnstudies kan Olivier de wijnmaker van het landgoed worden. Sterker nog, Olivier is momenteel de jongste wijnmaker in Saint Émilion!

Wijnmaker Olivier Léclerot legt ons zijn visie en werkwijze uit voor het maken van de Grand Cru wijnen van Chateau Cardinal-Villemaurine

Samen stelde de familie zichzelf een uitdaging: het prestige van het Château herstellen. Modernisering van technische installaties, herstructurering van de wijngaard, renovatie van ontvangstruimtes, alles is aanwezig om een ​​Grand Cru wijn te produceren.

En we kunnen zeggen, dit Château maakt de uitdagingen waar. De faciliteiten zijn magnifiek en we waren vooral erg onder de indruk van de visie van de jonge wijnmaker Olivier en de gedeelde passie van de familie Leclérot.

Het maakt het een groot plezier om deze exclusieve en uitstekende wijnen in onze selectie te hebben.

Naast twee prijswinnende Grand Cru wijnen produceert het Château ook een Bordeaux Rosé en Bordeaux Blanc.

Als u in de buurt van Saint Émilion bent, raden we u ten zeerste aan dit château te bezoeken en deze liefde voor het wijnmaken zelf te ervaren.

www.cardinal-villemaurine.fr