Chocolade van Comptoir du Cacao is te verkrijgen bij Les Belles Saveurs

Comptoir du Cacao

Al sinds de opening van de Epicerie zijn de chocolade creaties van Comptoir de Cacao een vaste waarde in ons assortiment. Hoog tijd om nader kennis te maken met deze ambachtelijke chocoladefabriek.


Comptoir du Cacao is een door een familie gerunde ambachtelijke chocoladefabriek die fijne, pure cacaoboter-chocolade van één oorsprong maakt in unieke, nieuwe smaken volgens de ambachtelijke traditie van de grote chocolade-meesters.

Het hele productie- en verpakkingsproces vindt plaats in de fabriek in het hart van het Franse platteland, 100 km ten zuiden van Parijs. Hier, in de provincie Ferrière en Gâtinais, ontdekte de familie Desmartins begin jaren negentig een passie: de ambachtelijke productie van chocolade. Tot die tijd toegewijd aan de organisatie van evenementen, besloten ze toen om hun eerste chocolade-atelier op te richten in L’Anche. En zo werd Comptoir du Cacao geboren.

Benjamin is de maître chocolatier van Comptoir du CacaoTegenwoordig is het hele gezin betrokken bij dit chocolade avontuur: Benjamin, het tweede kind, leerde de kneepjes van het vak dankzij zijn opleiding bij gerenommeerde meesters van het vak, waaronder een “Meilleur Ouvrier de France” en wereldkampioen chocolade. Vandaag is hij de maître-chocolatier en creëert en ontwikkelt hij zijn eigen nieuwe recepten.

De keuze van de edelste grondstoffen, de eenvoud van de producten geleid door uitmuntende smaak en de authenticiteit van hun concept zijn het handelsmerk van deze ”chocolaterie artisanale”.

Verpakt in pakketten gemaakt van natuurlijke materialen waaronder hout, gaat alle aandacht met name naar de prachtige creaties.

heerlijke chocolade in mooie houten verpakkingen
De specialiteiten van Comptoir du Cacao staan bekend om hun kwaliteit en ongeëvenaarde smaak, vooral hun collectie pralines, winnaars van de 1e (hazelnoot) en 2e prijs (gezouten boterkaramel) op de Salon du Chocolat de Paris.

In Parijs zijn de producten te vinden in een aantal eigen Parijse winkels en bij de specialistische en luxe warenhuizen zoals bijvoorbeeld La Grande Epicerie de Paris en Galeries Lafayette Gourmet. Daarnaast zijn de creaties van Comptoir du Cacao wereldwijd te vinden in wereldsteden, van Moskou, tot Londen en van Hong Kong tot New York. En nu dus ook in Den Haag!

 Ontdek de producten van Comptoir du Cacao in onze webshop.

Comptoir du Cacao is onze chocolade-leverancier van het eerste uur

www.comptoircacao.fr